Mérsékelt demokrata politikai kérdés: Konszolidáció hiánya hová vezet a latin világ politikai feudalizmus útján?

A politikai kérdés 2010 óta folyamatosan aktuális és éles.

Magyarországon a mérsékelt demokrata politikai gondolkodású választó okkal számított 2010 óta egy konszolidációra, ahogy konszolidálódott anno a nyers kádári politika is 1980-1989 között.

2017 év végén jogos és aggodalommal teli a politikai kérdés: Hová vezet az Európán kívüli út, ha Európán belül a politikai feudalizmus, latin társadalmi szétszakadás lett az irányválasztás?

 

A társadalmi csoportok szakadék szerű szétválasztása, a társadalmi mozgás, társadalmi mobilitás lehetetlenné tétele káros jogalkotás.

Mérsékelt demokrata politika egy új és komplett kormányzóképes politikai alternatíva, új politikai kultúra valós igényével – ez a magyar emberek valódi politikai kiútja, ha felismerik a kortárs politika jelenlétét, ha még nem.

Ismét aktuális a következő gondolatok mindegyike 2018 évében! Picit nézzünk rájuk vissza év végén!

” Hogyan jutott el a valamikori politikai feudalizmus, a diktatúra, az önkényes megbélyegzés a tömeges népirtásig Magyarországon, magyar emberek részvételével?

Ma feltehető a kérdés – mit tanultunk belőle?

 

Az Élet Menete 15. alkalommal került megtartásra Budapesten, itt a zsidó származású áldozatok és családtagjaik rótták le kegyeletüket.

 

Holokauszt fogalma egyes értelmezésekben a teljes pusztulás, másként népirtást jelent, melyre a világ több pontján súlyos példák adódtak.

 

Magyarország történelme bővelkedik a területek kiürítésében, megszállásokban, emberi áldozatokban.

Kerülni érdemes a történelemben már erőszakot tevő, nagy országok durva befolyását.

Politikai feudalizmus, társadalmi csoportok kirekesztés, bármilyen megbélyegzés, a politikai tolerancia erőteljes lecsökkenése, az önkényes politikai hatalomgyakorlás, a diktatúra mind a holokauszt irányába mutató.

 

legion-of-honor-703435_640[1]

 

Az olyan politikai kultúra, amely a politikában a feudalizmust erősíti fel, közelebb visz az újabb történelmi tragédiához, a holokauszt valamely népcsoport számára bekövetkeztéhez.

 

Mérsékelt demokrata politikai értelmezésben, a holokauszt nem csak népcsoport, de jelen napjainkra társadalmi csoport ellen is kialakulhat, gyökere a törvénytelen jogalkotás, a kontroll nélküli politikai hatalom, a jogalkotási felelősség teljes hiánya. (Súlyos jogalkotási hibák, politikai felelősség hiánya együtt áldozatok tömegeihez vezet el..)”

 

Reklámok