Jó vasút nélkül, nincs versenyképes Magyarország! Mérsékelt demokrata politikai álláspont!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budapest – Győr kivételes helyzetben. A térség versenyképessége is jobb.

 

Mérsékelt demokrata politika több alkalommal megfogalmazta, hogy a korszerű és utasokra figyelő vasút nélkül nincs megfelelő mobilitás, nincs megfelelő versenyképesség.

Ennek megfelelően továbbra is szorgalmazza a  politikai céljainak megfelelő, a lakosságot jobban vonzó emeletes vonatok beállítását, a már 2000-es évek elején részben megvalósult közvetlenebb és gyorsabb InterCity+ vonatok minél előbbi üzembe állítását!

Más néven (intercity rapid), de az IC+ gondolata  és jelenléte már 15-17 éve megvalósult, majd később eltűnt. (Budapest-Szeged viszonylat stb.)     Kevesebb megálló, nagyobb sebesség, nagyobb kényelem – ezek lehetnek a kulcsszavak.

Lengyelországban az IC kocsik mára magas minőséget értek el.

 

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy jobban kell támogatni a régiós és országos kártyarendszerrel a hazai ügyvédeket, mikrovállalkozásokat!

Mérsékelt demokrata politikai javaslat, hogy munkanapokra egy kedvezőbb Start  Klub VIP kártya (IC+, IC stb. ingyenes utazásra) kerüljön kialakítása a szakmunkások, könyvelők, pedagógusok (magántanárok stb. számára egy megközelítőleg 100.000Ft/félév díj ellenében!

Ne félig üresen fussanak az IC+ kocsik, ha egyszer újra elindulnak.

 

Mérsékelt demokrata politika elismeri a jelen időszakban a MÁV személyszállításban tett lépéseit, de gyorsítást vár el az emeletes vonatok beállítása, IC+ vonatok újra beállítása területén – Magyarország versenyképessége erősítése érdekében.

Reklámok